Tilbage
Finger på skærm med "outsourcing" tekst
19.12.2022 IT-outsource

IT-outsourcing | Få en bedre IT-drift og mere tid til din forretning

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at outsourcing af IT fungerer som en bedre og billigere løsning for en stor del af danske virksomheder.

 

Skrevet af

Thomas Sørensen

 

IT-outsourcing til det danske erhvervsliv

Flere og flere virksomheder outsourcer deres IT. Det er der ikke én, men flere gode grunde til. I 2016 viste undersøgelser, at størstedelen af virksomheder, der outsourcer IT, oplever det som en økonomisk gevinst. Tilmed får virksomhederne tid og overskud til at fokusere på drift og udvikling.

Outsourcing af IT skaber værdi for jeres virksomhed, da outsourcing i praksis fungerer som at have egen IT-afdeling – arbejdet foregår blot på en anden adresse end jeres.

Har I jeres egen IT-afdeling, er outsourcing af mere trivielle opgaver og dagligt vedligehold en genvej til at frigive kræfter hos jeres egne IT-folk, så de kan fokusere på innovation, projektstyring og udvikling af virksomhed og forretning, så I er bedre rustet til at vokse og være modstandsdygtige overfor de udfordringer, som måtte komme.

Hvis I står uden egen IT-afdeling, er IT-outsourcing den direkte vej til at få topprofessionel IT-ekspertise på plads hurtigt uden at investere store summer i infrastruktur og ansættelser. Dermed er IT-området på nul-komma-fem fremtidssikret og I har som virksomhed altid adgang til den hjælp, I har brug for.

Bliv ringet op!

Her er fem bud på, hvordan outsourcing af IT som regel skaber værdi for virksomheder

 

# 1 Lavere omkostninger: IT-outsourcing er i reglen en billigere løsning end at fastansætte egne IT-eksperter. Med outsourcing slipper I for bekymringer om IT-driften under ferier, afspadsering, sygdom, barsel.

# 2 Højere effektivitet: Med IT-løsninger der er helt eller delvist outsourcet, kan I som virksomhed fokusere på at idéudvikle, skabe bedre processer og gøre jer stærkere end konkurrenterne.

# 3 Større vækst: Med et mere effektivt og outsourcet IT-system skaber I også det bedst tænkelig grundlag for øget vækst og gør jer mere modstandsdygtige, når konjunkturerne vender.

# 4 Høj driftsikkerhed: Med outsourcing undgår I dyre nedetider og har de mest effektive våben ved hånden i forhold til at bekæmpe angreb fra IT-kriminelle.

# 5 Lovlig drift: Sidst – men absolut ikke mindst – sikrer outsourcing af IT, at jeres datasikkerhed altid er i top og overholder alle lovkrav herhjemme såvel som i udlandet – Dermed sagt, at vi i vælger at outsource til os, sikrer vi at i aldrig ender på kanten af loven.

Kontor for IT-virksomhed
IT-outsourcing verden illustration

De 3 typer af IT-outsourcing

 

IT-outsourcing kan opdeles i tre hovedtyper:

  • Full outsourcing: Her overdrager virksomheden hele sin IT-drift til en ekstern leverandør.
  • Partial outsourcing: Her overdrager virksomheden kun en del af sin IT-drift til en ekstern leverandør.
  • Insourcing: Her bringer virksomheden sine IT-funktioner tilbage internt.

Full outsourcing er den mest omfattende type IT-outsourcing. Her overdrager virksomheden alle IT-relaterede opgaver til en ekstern leverandør, herunder hardware, software, netværk, support og udvikling.

Partial outsourcing er en mere fleksibel type IT-outsourcing. Her overdrager virksomheden kun en del af sin IT-drift til en ekstern leverandør. For eksempel kan virksomheden outsource sin netværksdrift, men beholde sin egen IT-support.

Insourcing er den modsatte af outsourcing. Her bringer virksomheden sine IT-funktioner tilbage internt.

Hos eero arbejder vi hver dag for virksomheder, som helt eller delvist har ovedraget ansvaret for den daglige IT-drift til os. Med IT-outsourcing hos os, får i:

Personlige relationer

Diverse værktøjer der sikrer virksomhed og ansatte mod phishing og andre former for hacking.

Overvågning af driften 24/7

Fast tilknyttet IT-specialist

Vores rejse startede, da vi blev anbefalet Eero igennem netværk. Det viste sig at være et fremragende råd, da samarbejdet med Eero har været intet mindre end fantastisk. De har altid holdt svartiderne korte og leveret fremragende sparring.

Eero har evnet at tilpasse sig vores virksomheds voksende behov, lige fra vores tidlige dage med få ansatte og basale hardware-krav, til vores nuværende situation med flere ansatte og deraf følgende mere avancerede behov.

I forhold til at aflaste vores dagligdag, har Eero’s service været uvurderlig. Med 25 ansatte at tage hånd om, er det en enorm lettelse at vide, at hvis der opstår et problem, vil Eero tage sig af det. Vi ved, at de har styr på det hele IT-driften.

På spørgsmålet om, hvorvidt jeg vil anbefale Eero til andre virksomheder, vil mit svar være et ja. Der er ikke et eneste område, jeg mener, Eero skal forbedre.

Rikke Romey

Maxplay

Hvordan fungere IT-outsourcing?

IT-outsourcing er en praksis, hvor en virksomhed eller organisation vælger at outsource visse IT-relaterede opgaver og funktioner til en ekstern leverandør i stedet for at have dem i huset. Det kan være alt fra at vedligeholde software eller hardware, at drifte IT-systemer, at udvikle nye systemer eller at give IT-support til medarbejderne. Formålet med IT-outsourcing er ofte at spare penge, øge effektiviteten eller få adgang til ekspertise, som ikke findes internt i organisationen.

Som regel er IT-outsourcing koncentreret om et eller flere områder indenfor: Hosting, software, webudvikling, infrastruktur, databeskyttelse, IT-support og rådgivning i IT-sikkerhed. Fælles for områderne er, at med outsourcing af IT-området er sikkerhed og daglig drift lagt i hænderne på et hold af eksterne specialister, hvis primære opgave er at optimere og trimme IT-løsninger, så virksomheden er beskyttet i en stadigt mere digitaliseret verden. Vel at mærke en digitaliseret verden, hvor der desværre er opstået en hel industri af kriminelle, som er hyret til at stjæle data eller skabe flest mulige forstyrrelser og nedbrud.

Hos eero har vi prøvet det meste: Hjulpet nystartede soloselvstændige iværksættere såvel som etablerede virksomheder med mange ansatte. Hjulpet virksomheder, der outsourcer IT-drift for første gang såvel som virksomheder, der har masser af erfaring i at hyre eksterne professionelle IT-leverandører.

Når vi taler om IT-outsourcing, er vores filosofi, at one-size-fits-all ikke eksisterer. Virksomheder, som vil outsource IT, skal finde en IT-leverandør med værdier, der matcher virksomhedens egne. En IT-leverandør som forstår virksomhedens behov uden at presse på. Kun på den måde kan outsourcing blive en succes. Husk på at succesfuld outsourcing jo handler om, at den eksterne IT-leverandør skal føles som en del af virksomheden blot beliggende på en anden adresse.

Tillid er større end faglighed

Hos eero nøjes vi ikke med at bestræbe os på at forstå kunders behov – vi vil mærke værdierne, så de kan blive vores, når vi arbejder for kunden. Ingen skal hos os opleve at blive prakket mersalg på eller blive pakket ind i alle mulige og umulige IT-løsninger, som virksomheden aldrig har haft brug for. Vi skræddersyr IT-outsourcing, så det passer perfekt – hyldevarer i metermål lader vi andre om.

Det er en stor og vigtig beslutning at outsource IT. Beslutningen handler om meget mere end teknologi. Ikke mindst tillid. Det siger sig selv, at en IT-leverandør skal have sine faglige kompetencer på plads. Kort sagt: Være dygtig nok til at løfte opgaven. Men tillid er større end faglighed. Tillid handler også om kemi og menneskelige relationer. At vi stoler på hinanden og deler en fælles forståelse af problemerne og deres løsninger.

Mange tænker på IT som kold og følelsesforladt teknologi. Som komponenter og logisk matematik. Men IT er ikke et mål – IT er et middel til at nå vores mål. Sådan er det også med IT-outsourcing. Hvis IT-løsninger og eksterne samarbejdspartnere skal bringe jer i mål, kræver det et hold, hvor der er tillid og sympati. Derfor er involvering af alle parter og lydhørhed nogle af vores fokusområder, når virksomheder ser i vores retning og vil drøfte muligheden for IT-outsourcing.

Vi er ikke de største i branchen, når det kommer til IT-outsourcing. Vi er til gengæld høj faglighed til fornuftige penge. Vi er med andre ord et IT-samarbejde uden økonomiske tømmermænd. Jeres første skridt mod sundere økonomi og styrket vækst. Vi tilbyder virksomheder en komplet løsning indenfor IT-outsourcing uden trælse bindingsperioder. Hvis I stik imod al forventning er utilfredse med os, kan I ganske enkelt og uden omkostninger skifte IT-leverandør.

Kontakt os nu

Vil du gerne vil høre mere om hvordan du kommer i gang med at outsource din IT? Du er velkommen til uforpligtende at kontakte eero her