Tilbage
Finger klikker på interaktiv skærm med outsourcing
19.12.2022 IT-outsource

IT-outsourcing

IT-outsourcing som en bedre og billigere løsning for de fleste virksomheder

Skrevet af

Thomas Sørensen

IT-outsourcing til det danske erhvervsliv

Flere og flere virksomheder outsourcer deres IT. Det er der ikke én, men flere gode grunde til. I 2016 viste undersøgelser, at størstedelen af virksomheder, der outsourcer IT, oplever det som en økonomisk gevinst. Tilmed får virksomhederne tid og overskud til at fokusere på drift og udvikling.

Outsourcing af IT skaber værdi for jeres virksomhed, da outsourcing i praksis fungerer som at have egen IT-afdeling – arbejdet foregår blot på en anden adresse end jeres.

Har I jeres egen IT-afdeling, er outsourcing af mere trivielle opgaver og dagligt vedligehold en genvej til at frigive kræfter hos jeres egne IT-folk, så de kan fokusere på innovation, projektstyring og udvikling af virksomhed og forretning, så I er bedre rustet til at vokse og være modstandsdygtige overfor de udfordringer, som måtte komme.

Hvis I står uden egen IT-afdeling, er outsourcing den direkte vej til at få topprofessionel IT-ekspertise på plads hurtigt uden at investere store summer i infrastruktur og ansættelser. Dermed er IT-området på nul-komma-fem fremtidssikret og I har som virksomhed altid adgang til den hjælp, I har brug for.

Bliv ringet op!

Her er fem bud på, hvordan outsourcing af IT som regel skaber værdi for virksomheder

 

# 1 Lavere omkostninger: IT-outsourcing er i reglen en billigere løsning end at fastansætte egne IT-eksperter. Med outsourcing slipper I for bekymringer om IT-driften under ferier, afspadsering, sygdom, barsel.

# 2 Højere effektivitet: Med IT-løsninger der er helt eller delvist outsourcet, kan I som virksomhed fokusere på at idéudvikle, skabe bedre processer og gøre jer stærkere end konkurrenterne.

# 3 Større vækst: Med et mere effektivt og outsourcet IT-system skaber I også det bedst tænkelig grundlag for øget vækst og gør jer mere modstandsdygtige, når konjunkturerne vender.

# 4 Høj driftsikkerhed: Med outsourcing undgår I dyre nedetider og har de mest effektive våben ved hånden i forhold til at bekæmpe angreb fra IT-kriminelle.

# 5 Lovlig drift: Sidst – men absolut ikke mindst – sikrer outsourcing af IT, at jeres datasikkerhed altid er i top og overholder alle lovkrav herhjemme såvel som i udlandet – Dermed sagt, at vi i vælger at IT-outsource til os, sikrer vi at i aldrig ender på kanten af loven.

Kontor kontormiljø
Person snakker i telefon
2 personer snakker og kigger på ipda

Hos eero arbejder vi hver dag for virksomheder, som helt eller delvist har ovedraget ansvaret for den daglige IT-drift til os. Med IT-outsourcing hos os, får i:

Personlige relationer     

Diverse værktøjer der sikrer virksomhed og ansatte mod phishing og andre former for hacking    

Overvågning af driften 24/7      

Fast tilknyttet IT-specialist       

Hvordan fungere IT-outsourcing?

IT-outsourcing er en praksis, hvor en virksomhed eller organisation vælger at outsource visse IT-relaterede opgaver og funktioner til en ekstern leverandør i stedet for at have dem i huset. Det kan være alt fra at vedligeholde software eller hardware, at drifte IT-systemer, at udvikle nye systemer eller at give IT-support til medarbejderne. Formålet med IT-outsourcing er ofte at spare penge, øge effektiviteten eller få adgang til ekspertise, som ikke findes internt i organisationen.

Som regel er IT-outsourcing koncentreret om et eller flere områder indenfor: Hosting, software, webudvikling, infrastruktur, databeskyttelse, IT-support og rådgivning i IT-sikkerhed. Fælles for områderne er, at med outsourcing af IT-området er sikkerhed og daglig drift lagt i hænderne på et hold af eksterne specialister, hvis primære opgave er at optimere og trimme IT-løsninger, så virksomheden er beskyttet i en stadigt mere digitaliseret verden. Vel at mærke en digitaliseret verden, hvor der desværre er opstået en hel industri af kriminelle, som er hyret til at stjæle data eller skabe flest mulige forstyrrelser og nedbrud.

Hos eero har vi prøvet det meste: Hjulpet nystartede soloselvstændige iværksættere såvel som etablerede virksomheder med mange ansatte. Hjulpet virksomheder, der outsourcer IT-drift for første gang såvel som virksomheder, der har masser af erfaring i at hyre eksterne professionelle IT-leverandører.

Når vi taler om IT-outsourcing, er vores filosofi, at one-size-fits-all ikke eksisterer. Virksomheder, som vil outsource IT, skal finde en IT-leverandør med værdier, der matcher virksomhedens egne. En IT-leverandør som forstår virksomhedens behov uden at presse på. Kun på den måde kan outsourcing blive en succes. Husk på at succesfuld outsourcing jo handler om, at den eksterne IT-leverandør skal føles som en del af virksomheden blot beliggende på en anden adresse.

Tillid er større end faglighed

Hos eero nøjes vi ikke med at bestræbe os på at forstå kunders behov – vi vil mærke værdierne, så de kan blive vores, når vi arbejder for kunden. Ingen skal hos os opleve at blive prakket mersalg på eller blive pakket ind i alle mulige og umulige IT-løsninger, som virksomheden aldrig har haft brug for. Vi skræddersyr IT-outsourcing, så det passer perfekt – hyldevarer i metermål lader vi andre om.

Det er en stor og vigtig beslutning at outsource IT. Beslutningen handler om meget mere end teknologi. Ikke mindst tillid. Det siger sig selv, at en IT-leverandør skal have sine faglige kompetencer på plads. Kort sagt: Være dygtig nok til at løfte opgaven. Men tillid er større end faglighed. Tillid handler også om kemi og menneskelige relationer. At vi stoler på hinanden og deler en fælles forståelse af problemerne og deres løsninger.

Mange tænker på IT som kold og følelsesforladt teknologi. Som komponenter og logisk matematik. Men IT er ikke et mål – IT er et middel til at nå vores mål. Sådan er det også med IT-outsourcing. Hvis IT-løsninger og eksterne samarbejdspartnere skal bringe jer i mål, kræver det et hold, hvor der er tillid og sympati. Derfor er involvering af alle parter og lydhørhed nogle af vores fokusområder, når virksomheder ser i vores retning og vil drøfte muligheden for IT-outsourcing.

Vi er ikke de største i branchen, når det kommer til IT-outsourcing. Vi er til gengæld høj faglighed til fornuftige penge. Vi er med andre ord et IT-samarbejde uden økonomiske tømmermænd. Jeres første skridt mod sundere økonomi og styrket vækst. Vi tilbyder virksomheder en komplet løsning indenfor IT-outsourcing uden trælse bindingsperioder. Hvis I stik imod al forventning er utilfredse med os, kan I ganske enkelt og uden omkostninger skifte IT-leverandør.

Kontakt os nu

Vil du gerne vil høre mere om hvordan du kommer i gang med at outsource din IT? Du er velkommen til uforpligtende at kontakte eero, eller henvende dig til mig over telefon, mail eller LinkedIn. Så kan vi se om IT-outsourcing er noget for dig og din virksomhed.